De huid in de winter


Winter. De verwarming staat binnen aan zodat de lucht daar een stuk droger is. Dat is een belasting voor de huid. Zodra we buiten komen, is de temperatuur vaak weer een stuk lager. Dan is het belangrijk dat de huid niet teveel afkoelt. Zeker als het vriest want onze ledematen zouden anders bevriezen. Dat lijkt heel vanzelfsprekend maar dat is het niet.

Een gehydrateerde en warme huid is een gezonde huid en goed functionerende huid! Met SkinO3 ondersteun je beiden! We kunnen onze huid op natuurlijk wijze een handje helpen om uitdroging en afkoeling te voorkomen en gezond te blijven.

Er is veel onderzoek gedaan naar een manier om de huid optimaal gehydrateerd en dus gezond te houden. Het blijkt dat veel huidproducten zoals crèmes, zepen en lotions een grote hoeveelheid aan chemische ingrediënten bevatten. Die kunnen een belasting voor de huid zijn.

Zo wassen we bijvoorbeeld met zeep het beschermende vettige laagje van onze huid af. Dit vettige laagje, dat van nature op de huid aanwezig is, voorkomt nu juist uitdroging omdat het vocht in de huidlagen dan niet te snel verdampt en de huid zo optimaal gehydrateerd blijft. Een gehydrateerde huid kan alle functies optimaal uitvoeren en gezond blijven.

Het gebruik van natuurlijke oliën op de huid (zoals amandelolie, arganolie, kokosolie) kunnen helpen deze verdamping tegen te gaan zodat je huid op deze wijze gehydrateerd blijft.

We weten nu dat, zeker in de winter, de huid een goede huidolie of een zeer vette huidzalf goed kan gebruiken om het uitdrogen tegen te gaan. Want niet alleen het binnenklimaat is een stuk droger maar dat geldt ook voor de koude buitenlucht.

En eenmaal in de kou moet je huid ook nog eens keihard aan het werk om de doorbloeding op peil te houden om zodoende afkoeling en in extreme gevallen bevriezing te voorkomen.

En dat is precies waar de geozoniseerde producten van SkinO3 bij kunnen helpen. De geozoniseerde olijfolie in de vorm van OzonOlijfolie en de zeer vette Ozonzalf Xtra Forte helpen de huid gehydrateerd te blijven. En omdat de ozoniden de doorbloeding van de huid op microniveau stimuleren, wordt daarmee ook het op temperatuur houden van de huid ondersteunt!
Het blijft uiteraard nodig om de huiddelen die door de koude wind extra afkoelen, goed in te pakken (sjaal, wanten, sokken).

Verder is het zo dat, als je bijvoorbeeld op wintersport gaat, de huid ook kan verbranden omdat het zonlicht door de sneeuw extra weerkaatst wordt. Het mooie van SkinO3 is, dat het ook prima gebruikt kan worden als de huid rood verkleurd is door teveel zonlicht. Het stimuleert het natuurlijke huidherstel waardoor deze roodheid en gevoeligheid in 1 nacht al een heel stuk minder kunnen zijn. Let op: Skino3 het bevat geen chemicaliën die gebruikt worden als bescherming tegen UV-straling.

Een overzicht van huidklachten veroorzaakt door kou waarbij SkinO3 de huid kan ondersteunen:

  • Jeuk bij winterhanden en wintervoeten veroorzaakt door verminderde doorbloeding huid
  • Jeuk bij (koude) netelroos eveneens veroorzaakt door verminderde doorbloeding van de huid
  • Huidkloven die worden veroorzaakt door verminderde doorbloeding in combinatie met uitdroging
  • Gesprongen en gevoelige lippen door uitdroging van de huid
  • Rode huid door een overdaad aan zon


Kortom - op wintersport? Met SkinO3 komt je verder!

Natuurlijk is het zo, dat je met huidklachten die langer aanhouden altijd naar een huisarts of dermatoloog moet gaan. SkinO3® is geen medisch hulpmiddel en is ook niet bedoeld als vervanger hiervoor.