Jeukende huid

Er zijn zeer veel oorzaken van een jeukende huid. Soms is de oorzaak heel duidelijk zoals bij insectenbeten of brandnetels. Maar er zijn ook veel situaties waarbij de oorzaak niet altijd meteen duidelijk is. Zoals geneesmiddelen, huidinfecties, fysische prikkels (warmte, kou), voeding, ziekten of contactallergie op de huid (nikkel) of wondgenezing.

In sommige gevallen heeft jeuk de functie van zelfbescherming. Zoals wanneer een insect over onze huid kruipt en we onwillekeurig naar de plaats van het gekriebel gaan en we op die manier een steek proberen te voorkomen. Dan is de jeuk of het gekriebel snel opgelost.

Maar wat als de jeuk niet weggaat door te krabben? Of dat het daardoor zelfs erger wordt? Kortdurende jeuk is nog wel op te lossen door het te koelen of er crème, azijn of menthol op te smeren. Daarmee leiden we onszelf af, terwijl deze jeuk vaak ook verdwijnt als we nietsdoen.

Maar langdurende jeuk? Dat kan ons soms tot pure wanhoop drijven en door toch te krabben, kunnen we zelfs de huid beschadigen. Daarom zijn we altijd op zoek naar de oplossing en daarvan zijn er niet veel. We willen ook niet meteen naar een huisarts maar proberen er vaak eerst zelf uit te komen.

En dan kan geozoniseerde olijfolie een ware uitkomst bieden. De ozoniden in de geozoniseerde olijfolie of ozonzalf, hebben een heel breed werkingsspectrum, dat bij de meeste mensen erg onbekend is.

Zo doodt het bacteriën, schimmels en virussen. En deze kunnen in veel gevallen ook de oorzaak van een jeukende huid zijn.

Voorbeelden van jeuk door bacteriën zijn:

  • Chlamydia
  • krentenbaard
  • jeuk onder de oksels

Bij jeuk door schimmels kun je denken aan:

  • kalknagels
  • zwemmerseczeem
  • huidschimmel

Jeuk door een virus kan zich uiten in:

  • gordelroos
  • koortslip
  • wratten

En bij al deze huidproblemen is de jeuk vaak hardnekkig en moeilijk aan te pakken. Meestal heb je voor dit soort huidproblemen meerdere middeltjes nodig. Maar met de ozonolie en ozonzalf van SkinO3® kan 1 middel uitkomst bieden.

Ook bij muggenbulten, netelroos (galbultjes) weten we inmiddels zeker dat SkinO3® uitkomst biedt. We denken dat dit te maken heeft, met het feit dat de ozoniden de doorbloeding van de huid positief beïnvloeden waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Helemaal precies weten we het niet. Maar dat het werkt is zeker!

Dat is de reden dat veel mensen altijd ozonzalf of ozonolie in huis hebben. Het is een beproefd middel om veel klachten zelf op te lossen.

Natuurlijk is het zo, dat je met huidklachten die langer aanhouden altijd naar een huisarts moet gaan. SkinO3® is geen medisch hulpmiddel en is ook niet bedoeld als vervanger hiervoor.


Bronnen gebruikt voor dit artikel:

- International Journal of Molecular Sciences - Inflammatory and Noninflammatory Itch - Lai-San Wong et al

- Huidinfo.nl

- Huidarts.com

- Stressplein.eu


Tags:
#jeuk #ozonzalf #ozonolie