Ons afweersysteem maakt zelf ozon!

Dat ons lichaam een ingenieus afweersysteem heeft om ons te beschermen tegen ziekteverwekkers, dat weten de meesten van ons wel. Maar wat echt een onbekend fenomeen van ons afweersysteem is, dat ozon onderdeel kan zijn van dit verdedigingsmechanisme! Sterker nog: er zijn aanwijzingen dat ons afweersysteem zelf de ozon kan maken om ziekteverwekkers te doden!

Ons afweersysteem herkent lichaamsvreemde stoffen en stuurt signalen naar ons immuunsysteem om die ziekteverwekkersonschadelijk te maken.

Al in 2002 heeft President Richard A. Lerner met zijn collega's van het Scripps Research Institute te Florida aangetoond dat antilichamen ook de mogelijkheid hebben om bacteriën te doden. Dit betekent dat in plaats van alleen vreemde antigenen te herkennen en vervolgens andere delen van het immuunsysteem naar de infectieplaats te sturen, de antilichamen deze immuunrespons kunnen verbeteren door een aantal van de bacteriën zelf te doden.

Het meest verrassende resultaat dat Lerner en zijn collega's vonden was dat antilichamen ozon lijken te maken. Dit ontdekten ze door middel van de chemische handtekening. Zij hebben nog niet definitief aangetoond dat wat ze gevonden hebben ook echt ozon is. Maar ze zijn er zeer van overtuigd dat de antilichamen wel degelijk ozon produceren omdat geen ander bekend molecuul dezelfde chemische handtekening heeft.

Ozon: een onbekend en onbegrepen fenomeen met een enorm breed werkingsspectrum.


Dit onderzoek stamt uit 2002 en is gepubliceerd in “Science Express”Tags: #ozon #afweersysteem #immuunsysteem