Help! Winterhanden!

Het fenomeen winterhanden en wintervoeten beperkt zich niet alleen tot de handen en de voeten, maar kan zich over het hele lichaam voordoen. En meestal het eerst op de uiteinden van lichaamsdelen zoals vingertoppen, puntje van de neus, kin, oorlellen, tenen. Maar ook op grotere huiddelen zoals delen van de onderarm, billen, knieen of benen kan het zich openbaren.

Het verschijnsel winterhanden is een probleem met de bloedtoevoer van de kleinste adertjes. Je kunt dan last hebben van pijnlijke en branderige, rode of paarsblauwe verkleuringen. Als dat langer duurt, worden het kleine, jeukende, rode zwellingen op de huid. Als je daar niets aan doet gaan ze wel eens kapot of worden het wondjes of kloofjes. Als je de huid weer opwarmt of onder de warme kraan houdt, zal het langzaam afnemen. Het is in ieder geval belangrijk de oorzaak van het probleem weg te nemen: koude omgeving of koude wind.

Vooraf de lichaamsdelen afdekken waarvan je weet dat die er last van hebben, kan preventief helpen. Maar dat is niet altijd mogelijk. En een oplossing voor het probleem is er niet echt.

Vaak kan lichaamsbeweging helpen. Zodra de bloedsomloop sneller gaat, door lichaamsbeweging, kan dat het probleem al deels verhelpen. De meeste middeltjes die een huisarts voorschrijft, werken vaak maar matig.

Uit ervaring weten we inmiddels dat ozonzalf heel erg kalmerend werkt voor de geprikkelde huid. De jeuk en irritatie als gevolg van het probleem met de winterhanden trekken langzaam weg als de huid met SkinO3 Xtra Forte ozonzalf wordt ingesmeerd. Ozonzalf werkt in op de diepere huidlagen en verzadigd de huid met een zuurstofboost. Verder stimuleren de ozoniden in de ozonzalf de doorbloeding op microniveau en dat is nu precies het probleem bij winterhanden: de doorbloeding in de kleinere bloedvaatjes! Na een paar minuten zijn ook de zwellingen vaak al een heel stuk minder. Door de resterende zalf herhaaldelijk opnieuw in te masseren kan de irritatie en de jeuk enorm worden verminderd.

Er zijn ook mensen die hun handen, onderarmen, enkels en oren preventief insmeren met SkinO3 Ozonzalf. Als ze dan in de kou en de wind lopen, hebben ze er minder snel last van omdat de zalf een vettige isolerende laag vormt en tegelijkertijd de bloedsomloop plaatselijk in de huid wordt gestimleerd. Als de ledematen afkoelen, treedt het probleem alsnog op, maar nogmaals insmeren kan enorm helpen!Tags: #winterhanden #wintervoeten #SkinO3 #Ozonzalf